Tatların Tarihi ve Ruhu / 27 Kasım 2017

Kayıt

 

Kimiz?

Ne yiyorsak sahiden o muyuz?

Kim olduğumuzla nasıl beslendiğimiz arasında bir ilişki var mı?

Kim olduğumuzun izi, beslenme kültürümüz üzerinden aranabilir mi?

Avcı ve toplayıcılıkla yaşamını sürdüren atalarımız nasıl besleniyordu? Atalarımızın beslenme alışkanlıkları, bugüne nasıl evrildi? Hititler, Anadolu mutfağını nasıl etkiledi? Romalılardan bugüne afrodizyak özellikler gösteren sos hangisi? Orta Çağ’ı sadece cadı avıyla mı hatırlayacağız? Avrupa Mutfağı askeriyeden nasıl esinlendi? Neoliberal politikalar mutfakları nereye evriltiyor? Çözüm var mı, nerede, nasıl?

Ayrıntılar
* Etkinlik, 40 kişi ile sınırlıdır.
* Katılım ücreti, 25,00 TL’dir. (Etkinlik girişinde, nakit.)
* Çay & kahve, atıştırmalıklar; ev yapımı sangria ikram edilir.
* Kontenjan sınırlı olduğu için katılımcıların KAYIT yaptırması gerekmektedir.
* Başvuruda kayıt sırası esastır.

Kayıt
+90 212 972 22 72 & + 90 542 380 20 30
İsim ve eposta bilgilerinizi opus@opusnoesis.com.tr eposta adresine yazarak ya da +90 542 380 20 30 no’lu telefona SMS ile göndererek kayıt yaptırabilirsiniz.
————————–————————–————
Paylaşımcı / İpek Ahu Somay
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunu; İktisat ve Kültürel Antropoloji eğitimleri aldı; Vizyon Dergisi, Time Out İstanbul, Aktüel Dergisi’nde çalıştı. Okan Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde Gastronomi Tarihi ve Beslenme Antropolojisi dersleri veriyor. Yirmi yılı aşkın zamandır yemek kültürü alanında çalışıyoe ve yazılar yazıyor.

Kayıt

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir