Gurme / Dünden Bugüne Kahve / 26 Ocak 2018 – Cuma

Kayıt

Gurme / Dünden Bugüne Kahve, İpek Ahu Somay
Arapça “kahwa” kelimesinden dünya dillerine yayılan; “koyu şey”, “özsuyu” ve “coffea arabica bitkisinin tohumlarından elde edilen içecek” anlamındaki kahve, artık her yerde. Etiyopya’da doğup dünya bitkisi ve içeceği olan kahveyi ilk kim tattı? Anadolu’da hala kahve içildiğinde hangi şeyhin ruhuna Fatiha okunuyor? Neden sevildi? Neden yasaklandı? Kahvesiz kamusal alan mümkün müdür? Kahve, devrimleri nasıl etkiledi? Kahvehanelerin kahve tüketimine etkisi ne oldu? Kahveden “kimlik” çıkar mı? Türk kahvesi mi? Yunan kahvesi mi? Neden bir kahvenin kırk yıllık hatırı vardır? Bir gram kahve üretmeden kahveden en çok para kazanan ülke hangisi? Kahve tiryakileri önümüzdeki 50 yıl içinde ne bekliyor? Karacaoğlan’ın deyişiyle “ağaların, beylerin” içtiği kahve, insanlık tarihi boyunca arzuladığımız eşitliği sağladı mı?
26 Ocak Cuma akşamı, çeşitli kahveleri tadarak kahve tarihine yolculuğa çıkıyoruz. Yolculuğumuza dahil olmak isteyenleri Opus Noesis’in Gurme başlığı altındaki buluşmalarının üçüncüsüne bekliyoruz.

Ayrıntılar
* Etkinlik, 40 kişi ile sınırlıdır.
* Katılım ücreti, 50,00 TL’dir.
* Başvuruda kayıt sırası esastır.
* Katılımcılara “katılım belgesi” verilir.
* Reçel ve lokum eşliğinde çeşitli kahvelerin tadımları yapılacaktır.
* Çay & kahve, alkolsüz içecekler ve atıştırmalıklar ikram edilecektir.
* Kontenjan sınırlı olduğu için katılımcıların KAYIT yaptırması gerekmektedir.
* Kayıtlar, 25 Ocak 2018’de sona erer.
* Başvuruda kayıt sırası esastır.

Tarih & Saat
26 Ocak 2018, Cuma & 19:00-21:00

Ödeme
Opus Noesis Danışmanlık Ltd.
T. İş Bankası, Şube Kodu – Hesap No: 1023-0332662
T. İş Bankası, IBAN: TR30 0006 4000 0011 0230 3326 62
(Fatura talep edenlerin, tüzel kişilik ise fatura bilgileri, değilse T.C. kimlik numarası ve adres bilgilerini paylaşmaları gerekmektedir.)

Kayıt
+90 212 972 22 72 & + 90 542 380 20 30
İsim ve eposta bilgilerinizi opus@opusnoesis.com.tr eposta adresine yazarak ya da +90 542 380 20 30 no’lu telefona SMS göndererek kayıt yaptırabilirsiniz.
————————–————————–————
Paylaşımcı / İpek Ahu Somay
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunu; İktisat ve Kültürel Antropoloji eğitimleri aldı; Vizyon Dergisi, Time Out İstanbul, Aktüel Dergisi’nde çalıştı. Okan Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde Gastronomi Tarihi ve Beslenme Antropolojisi dersleri veriyor. Yirmi yılı aşkın zamandır yemek kültürü alanında çalışıyor ve yazılar yazıyor.

Kayıt

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir