Beslenmenin Dünü Bugünü / 12 Ağustos 2018

Kimiz? Ne yiyorsak sahiden o muyuz? Kim olduğumuzla nasıl beslendiğimiz arasında bir ilişki var mı? Kim olduğumuzun izi, beslenme kültürümüz üzerinden aranabilir mi? Avcı ve toplayıcılıkla yaşamını sürdüren atalarımız nasıl besleniyordu? Atalarımızın beslenme alışkanlıkları, bugüne nasıl evrildi? Hititler, Anadolu mutfağını nasıl etkiledi? Romalılardan bugüne afrodizyak özellikler gösteren sos hangisi? Orta Çağ’ı sadece cadı avıyla mı hatırlayacağız? Avrupa Mutfağı askeriyeden nasıl esinlendi? Neoliberal politikalar mutfakları nereye evriltiyor? Çözüm var mı, nerede, nasıl?

Tarih & Saat
12 Ağustos 2018, Pazar & 17:00 – 19:00

Paylaşımcı
İpek Ahu Somay

Ayrıntılar
– Atölye 20 kişi ile sınırlıdır.
– Katılım için kayıt zorunludur.
– Başvuruda kayıt sırası esastır.
– Katılım ücreti, 50,00 TL’dir.

Rezervasyon & Bilgi
0212 972 22 72 & 0542 380 20 30
opus@opusnoesis.com.tr
————————–————————–————
Paylaşımcı / İpek Ahu Somay
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi mezunu; İktisat ve Kültürel Antropoloji eğitimleri aldı; Vizyon Dergisi, Time Out İstanbul, Aktüel Dergisi’nde çalıştı. Okan Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde Gastronomi Tarihi ve Beslenme Antropolojisi dersleri veriyor. Yirmi yılı aşkın zamandır yemek kültürü alanında çalışıyoe ve yazılar yazıyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir