top of page
Roma: Romalılık ve Evrensellik
Roma: Romalılık ve Evrensellik

Roma: Romalılık ve Evrensellik

"Roma: Romalılık ve Evrensellik" başlıklı bu buluşmada Roma'nın evrensel yönünü ve evrensellik fikri açısından önemini tarihî, edebî, felsefî ve politik tutamaçlarla ele alacağız.

Saat ve Yer

12 Ara 2019 19:00 – 21:00

Komşu Kapısı Maçka Dayanışma Derneği, Muradiye, Ömer Rüştü Paşa Cd., Beşiktaş/İstanbul, Turkey

Etkinlik Hakkında

Politik sınırların kalktığı ve farklı coğrafyalardaki insanların yaşam tarzı ve her tür tercih bakımından daha önce hiç olmadığı kadar birbirine benzediği günümüzde evrensellik bilincinin güçlü etkisini görmekteyiz. Şüphesiz ki, bu bilincin oluşumu bir atılım ve bir politik değişimle gerçekleşmedi. Sözlü ve yazılı tarihin medeniyet tasarımını oluşturan çatışma ve uzlaşmalar sonunda bir evrensellik bilincine ulaştık. Kolektif belleğimize yerleşen medeniyet tasarımının en önemli politik temsillerinden biri olan Roma, antikçağdan bugüne özellikle de bu evrensellik fikri açısından incelenmeye ve merak uyandırmaya devam ediyor. "Roma: Romalılık ve Evrensellik" başlıklı bu buluşmada Roma'nın evrensel yönünü ve evrensellik fikri açısından önemini tarihî, edebî, felsefî ve politik tutamaçlarla ele alacağız. Savaş sonrasındaki Avrupa, Hegel'in "başından itibaren özgün olmayan, yapay bir şey" olarak gördüğü Roma'nın yıkıntılarında evrensel barışın umudunu nasıl sezdi? Romalı mıyız? Romalılaştık mı? Romalılaşabilir miyiz? Romalılaşmalı mıyız? Sormaktan, düşünmekten ve cevaplamaktan korkmadığımız bu sorulara birlikte cevap arayacağız.

TARİH & SAAT 

12 Aralık 2018, Perşembe & 19.00-21.00

AYRINTILAR 

* Etkinlik, 50 kişi ile sınırlıdır. 

* Katılım ÜCRETSİZDİR. 

* Başvuruda kayıt sırası esastır. 

* Kontenjan sınırlı olduğundan KAYIT yaptırılması gerekmektedir.

KAYIT 

https://docs.google.com/.../1VOwf9Lo7gHbzmXq4zEFW2r4.../edit adresindeki formu doldurarak kaydınızı yapabilirsiniz. 

————————–————————–———— 

PAYLAŞIMCI / C. Cengiz Çevik 

Dr. C. Cengiz Çevik (1983) İstanbul Üniversitesi, Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü, Latin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndan 2007 yılında mezun oldu. 2011 yılında aynı bölümden “Seneca’nın Naturales Quaestiones Adlı Eserinde Doğa ve Ahlak Anlayışı” başlıklı yüksek lisans tezini tamamlayarak mezun oldu. 2018 yılında “Roma’nın Cumhuriyet Döneminde Siyaset ve Felsefe İlişkisi” başlıklı teziyle doktora derecesi kazandı. Temel çalışma alanı Roma düşünce tarihidir. Aynı zamanda antik düşünce ve felsefe geleneğini temel alarak farklı çağlarda siyaset, felsefe ve ikisi arasındaki ilişkiler üzerine yazılan metinlerle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Cicero’nun Devleti: De Re Publica Yazıları başlıklı kitabın yazarıdır (YKY, 2017) ve Latinceden Türkçeye çeviriler yapmaktadır.

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page