Çocuklarla Felsefe Kolaylaştırıcı Eğitimi
Eğitim, “Philosophy with Children” (PwC) olarak bilinen “Çocuklarla Felsefe” (ÇF) yöntem ve teknikleriyle tanışmak, derinleşmek, eğitim ortamında uygulamak isteyenlere yöneliktir. Eğitime katılanlar, ÇF Uygulayıcı Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanırlar.
Saat ve Yer
03 Mar 2019 10:00 – 17:30
Opus Noesis, Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk, 34365 Şişli/İstanbul, Turkey
Etkinlik Hakkında
Eğitim, “Philosophy with Children” (PwC) olarak bilinen “Çocuklarla Felsefe” (ÇF) yöntem ve teknikleriyle tanışmak, derinleşmek, eğitim ortamında uygulamak isteyenlere yöneliktir.
Eğitime katılanlar, ÇF Uygulayıcı Eğitimi Katılım Belgesi almaya hak kazanırlar.
AÇIKLAMA
Çocuklarla Felsefe (Philosophy with Children – PwC) ya da Çocuklar İçin Felsefe (Philosophy for Children – P4C) yöntemi, 1970’lerde Lipman tarafından geliştirilir. İlerleyen süreçte teorik çerçeveye uygun okullarda kullanılabilecek içerikler üretilir ve yöntem yaygınlaşır. P4C yani Philosophy for Children diye kavramsallaşan çocuklar için felsefenin temelini Sokratik Yöntem oluşturur. Temel aksiyomu, çocukların filozofça sorular sorup felsefe yapabileceğidir.
KATILIMCI PROFİLİ
* Örgün ve yaygın eğitimde çalışan ve/veya aday eğitimciler
* Çocuklarla ve gençlerle çalışanlar, konuya ilgi gösteren meslekten ve/veya meslekten olmayan eğitimciler
* Çocuklarla Felsefe alanına ilgi duyanlar
AMAÇ
a. Eğitim yöntemini, ortamını ve öznelerini yeniden tanımlamak; eğitimcileri, Philosophy with Children (PwC) / Çocuklarla Felsefe (ÇF) metodolojisiyle tanıştırmak; PwC/P4C uygulama örnekleriyle buluşturmak; eğitim ortamını paylaşan özneleri, etkin biçimde sürece dâhil ederek PwC/P4C yöntemini deneyimletmek
b. Katılımcı öğretmenleri, sormak edimini güçlendirici, düşünme, muhakeme yeteneğini geliştirip derinleştirici etkileri olan “çocuklarla felsefe” metodolojisinin kuramsal ve uygulama temelleriyle tanıştırmak
c. Eğitimcileri “çocuklarla felsefe” alanıyla tanıştırarak mesleki donanımlarına yeni bir perspektif kazandırıp öğretmenlik becerilerini güçlendirmek
ÇERÇEVE
a. Kuramsal ve uygulama olarak iki temel aks üzerine kurulu programın başında, esnasında ve sonucunda daha çok nitel olmasına özen gösterilen ölçme teknikleri uygulanır. Uygulayıcı eğitimi olması nedeniyle öğretmenlik uygulamaları ya da pedagojik uygulamalara da yer verilir.
b. Kuramsal paylaşımların yapıldığı atölyelerde kavramsal bir çerçeve sunulur. Uygulama ayağında “çocuklarla felsefe” örnekleri ele alınır.
c. Eğitim, Türkçe ve uluslararası literatürdeki aktüel içerikler ve örnekler temele alınarak verilir.
d. Uygulama eksenli olan eğitimde, katılımcıların atölyedeki örneklerden yola çıkarak eğitim içerikleri oluşturmaları sağlanır.
PROGRAM & ATÖLYE SÜRECİ
İki bölüm ve dört oturumdan oluşacak atölyenin ilk yarısında konuya dair kuramsal bir çerçeve sunulur. İkinci yarıda “çocuklarla felsefe” örnekleri ele alınır. Literatürdeki örnekler paylaşılır. Örnek atölye çalışmaları yapılır. Eğitim içerikleri, katılımcılarla interaktif şekilde istişare edilerek oluşturulur ve sunulur; her katılımcı kolaylaştırıcılığı deneyimler; değerlendirmeler kritik ve oto-kritik olarak yapılır.
AYRINTILAR
* Çalışma, 20 kişi ile sınırlıdır.
* Katılım ücreti 300,00 TL’dir. (İşsizler ve öğrenciler için %50 indirimlidir.)
* Başvuruda kayıt sırası esastır.
* Katılımcılara “katılım belgesi” verilir.
* Etkinlik için alt sınır 10 kişidir.
* İptal ve/veya ertelemelerde ücret iadesi yapılır.
* Çay & kahve ve atıştırmalıklar ikram edilir.
ÖDEME
Opus Noesis Danışmanlık Ltd.
T. İş Bankası, Heybeliada Şubesi
Şube Kodu - Hesap No: 1023-0332662
IBAN: TR30 0006 4000 0011 0230 3326 62
Kredi Kartı ile ödeme yapmak için: www.opusnoesis.com.tr
(Fatura talep edenlerin, tüzel kişilik ise fatura bilgileri, değilse T.C. kimlik numarası ve adres bilgilerini paylaşmaları gerekmektedir.)
KAYIT
+90 212 972 22 72 & +90 542 380 20 30 no’lu telefonlarını arayarak ya da ödeme belgesini opus@opusnoesis.com.tr adresine göndererek kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.
ADRES
Teşvikiye Mahallesi Ahmet Fetgari Sokak Niyagara Apt. No: 32/10 Nişantaşı – İstanbul
KOLAYLAŞTIRICILAR
Riella Morhayim & Veli Metin
_________________________
Riella Morhayim
Boğaziçi Üniversitesi-Felsefe (BA), IDC Hertzeliya-Organizasyon Psikolojisi (MA) & Tel Aviv Üniversitesi-Felsefe (MA).
2008 yılından bu yana, Felsefi Danışmanlık ve Uygulamaları hakkında İsviçre, Türkiye, Hollanda, Fransa ve İsrail olmak üzere birçok eğitime ve konferansa konuşmacı olarak katıldım. Bu branştaki önemli profesörlerden Kanadalı Peter Raabe, Fransız Oscar Brenifier, Amerikalı Lou Marinoff ve Avustralyalı Christos Iliopoulos’un öğrencisi olma onuruna eriştim. 2015’te 12 farklı ülkeden 18 kadın felsefi danışmanın yer aldığı Lexington Yayınevi'nden çıkan “Felsefe Danışmanlığı’nda Kadınlar” (Women in Philosophical Counseling: The Anima of Thought in Action) adlı kitapta makalem yayınlandı.
Birkaç senedir “Unlocking Practices” (Kilit Açıcı Uygulamalar) adı altında felsefeyi kişisel gelişim ve problem çözme tekniği olarak uygulamaktayım. Çocuklar, öğrenciler, eğitimciler ve birçok meslek dalından çalışanlar ve yöneticiler ile Felsefi Danışmanlık yapıyorum. İngilizce, Türkçe ve İbranice olmak üzere 3 dilde kişiler, gruplar, şirketler ve kurumlar ile çalışıyorum. Gizliliği esas alarak uyguladığım felsefi danışmanlık ve uygulamaları son dönemde, telefon ve görüntülü Skype görüşmeleri sayesinde Avustralya, Güney Afrika, İngiltere, Türkiye ve Amerika’da yaygınlığını daha da arttırmaktadır. Böylece bütün dünyadaki danışanlarım ile felsefe bilgeliğinin gelişimine hizmet etmekteyim.
https://www.instagram.com/riellamorhayim_up/
https://www.facebook.com/RiellaUP
Veli Metin
Felsefe, "alternatif eğitim", mimarlık ve sanatala ilgileniyor. Lisede başlayan felsefe okumalarını, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim alarak sistematik hale getirir. “cross-diciplinary” yaklaşımıyla klavyeye aldığı “yazılamalar”ını ulusal ve uluslararası sempozyumlar, çeşitli dergiler ve portallar yanında kişisel blogu yoluyla kamusallaştırmaya çalışıyor. Çalışma alanlarıyla ilgili eğitimler ve atölye çalışmaları yapıyor. Ulusal ve uluslararası pek çok sivil toplum kuruluşu gönüllüsü bir aktivist olarak hayata dokunmaya çabalıyor. Profesyonel hayatını, bağımsız olarak sürdürüyor.