top of page
Dijital Çağda Gazeteciliğin Dönüşümü
Dijital Çağda Gazeteciliğin Dönüşümü

Dijital Çağda Gazeteciliğin Dönüşümü

1989'da işe başlayan İnternet, 1420'de icat edilen matbaanın 600 yıllık saltanatını yıktı. Matbaaya bağlı gazetecilik de bilgi/haber yerleşik, hiyerarşik yapıların hakimiyetindeydi.

Saat ve Yer

30 Oca 2018 19:00 – 21:00

Opus Noesis, Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk, 34365 Şişli/İstanbul, Turkey

Etkinlik Hakkında

1989'da işe başlayan İnternet, 1420'de icat edilen matbaanın 600 yıllık saltanatını yıktı. Matbaaya bağlı gazetecilik de bilgi/haber yerleşik, hiyerarşik yapıların hakimiyetindeydi. İnternet; açık, eşitlikçi, yaratıcı, bütün dünyanın bilgisinin parmaklarımızın ucunda olduğu bir haber ortamı oluşturdu. İnternetin kurucusu Tim Berners-Lee, "herkes için" diye tanımlamıştı bu yeni ortamı. Ama bu açık yapı hem gazetecilik hem demokrasi için bilmediğimiz sorunlar da yarattı. Gazetecilik hem editoryal hem iş modeli olarak kendini yenilemek zorunda kaldı ve bu arayış da bitmiş değil. Okur, sayısız kaynaktan yayılan, çoğu editoryal denetimden yoksun haberle karşı karşıya her gün. Hem gazetecilerin hem okurun üstesinden gelmesi gereken sorunlarla kuşatılmış durumdayız. Ya çözümler?

Ayrıntılar

* Etkinlik, 40 kişi ile sınırlıdır. 

* Katılım ÜCRETSİZDİR. 

* Başvuruda kayıt sırası esastır. 

* Çay & kahve ve atıştırmalıklar ikram edilir. 

* Kontenjan sınırlı olduğu için katılımcıların KAYIT yaptırması gerekmektedir.

Tarih & Saat

30 Ocak 2017, Salı & 19:00-21:00

Kayıt

https://goo.gl/forms/aljseFGQnXOMnKAJ3 adresindeki formu doldurarak kayıt yaptırabilirsiniz.

 ----------------------------------------------------------------

Paylaşımcı / Mustafa Alp Dağıstanlı

1985'ten beri birçok gazete, TV kanalı ve dergide editör olarak çalıştı; yazıları yayımlandı. 2000-2013 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ders verdi. Aynı fakültede 2007’de profesyonel gazetecilerden oluşturduğu bir ekiple uygulamalı bir gazetecilik programı başlatıp iki yıl yönetti. Halen "Sansürsüz Türkiye"de (https://www1.wdr.de/nachric.../tuerkei-unzensiert/index.html) ve "5Ne1Kim?" blogunda (https://5ne1kim.wordpress.com/) yazıyor. İki kitabı var: 5Ne1Kim? - Medyanın Mutfağından Sansür-Otosansür Hikayeleri (2014) ve Bildiğin Gibi Değil - Osmanlı (2016).

 

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page