Dünya Gerçekten Var Mı?
Dünya var mı, ya da ayın görünmeyen yüzünde Jamaika forması giymiş yeşil cüce koalalar şu an futbol maçı yapıyor olabilirler mi? Ünlü İtalyan çapkın Giacomo Casanova acaba Pegasus’tan daha mı gerçektir? Yahut gerçek nedir?
Saat ve Yer
20 Ara 2018 19:00 – 21:00
Komşu Kapısı Maçka Dayanışma Derneği, Muradiye, Ömer Rüştü Paşa Cd., Beşiktaş/İstanbul, Turkey
Etkinlik Hakkında
Dünya var mı, ya da ayın görünmeyen yüzünde Jamaika forması giymiş yeşil cüce koalalar şu an futbol maçı yapıyor olabilirler mi? Ünlü İtalyan çapkın Giacomo Casanova acaba Pegasus’tan daha mı gerçektir? Yahut gerçek nedir? Belki de yeni bir gerçeklik tahayyül etmemizin zamanı gelmiştir. Çünkü artık postmodernizmin insanları aptal yerine koyduğu karmaşık varoluş sancıları, herkesi baştan çıkarmaya çalışan anlamsız sanat filmi replikleri artık deşifre olmuştur. Aslında aradığımız yanıt en basiti olabilir, bu evreni zaten var olduğu biçimiyle biliyor olduğumuz. Yani Turgenyev’in Bazarov’u ile karmaşık sayılar aynı yerde olabilirler. Öyle ya şeyler var iseler bir yerlerde olmak zorundadırlar. O halde gelin beraber atom altı parçacıkların, instagram paylaşımlarının, Turgut Uyar şiirlerinin ya da teki kaybolmuş çorapların aslında nerede olduklarını tartışalım. Gelin beraber yanılalım.
Tarih & Saat
20 Aralık 2018, Perşembe & 19.00-21.00
Ayrıntılar
* Etkinlik, 50 kişi ile sınırlıdır.
* Katılım ÜCRETSİZDİR.
* Başvuruda kayıt sırası esastır.
* Kontenjan sınırlı olduğundan KAYIT yaptırılması gerekmektedir.
Kayıt
adresindeki formu doldurarak kaydınızı yapabilirsiniz.
————————–————————–————
Paylaşımcı / Fatih Kök
1985 Ağustos ayında, Edirne Keşan’da doğdu. Lise öğrenimini Çanakkale Fen Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde felsefe okudu. Halen İstanbul Üniversitesi Mantık Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimine devam ediyor. “Ölümler ve Mandalina Kabuğu” isimli dosyası ile 2017 Arkadaş Zekai Özger ödülünü aldı ve bu dosya Mayıs Yayınlarınca kitaplaştırıldı. 2018 Fakir Baykurt Öykü ödülüne değer bulundu. Halen Dicle Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta, çağdaş ontoloji teorileri, dil felsefesi ve kurmaca felsefesi gibi alanlarda araştırmalarını sürdürmektedir.