Hayat ve Tithonos: Hakikatın Örtüsü Olarak Biyoetik
Tithonos miti üzerinden yüksek biyo-teknolojik çalışmaların hayat ve insan düşüncesi üzerinde yarattığı köklü dönüşümleri anlayıp değerlendirmede uygulamalı etiklerin ve günümüz akademik felsefelerinin yetersizliği vurgulanacaktır.
Saat ve Yer
17 Nis 2018 19:00 – 21:00
Opus Noesis, Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk, 34365 Şişli/İstanbul, Turkey
Etkinlik Hakkında
Tithonos miti üzerinden yüksek biyo-teknolojik çalışmaların hayat ve insan düşüncesi üzerinde yarattığı köklü dönüşümleri anlayıp değerlendirmede uygulamalı etiklerin ve günümüz akademik felsefelerinin yetersizliği vurgulanacaktır. Hakikat konusunda kendi başının çaresine bakamayan felsefenin etik nihilizm konusundaki ikiyüzlü halinin eleştirisi yapılacak ve hayat üzerine yeni düşünme yolları aranacaktır.
Ayrıntılar
* Etkinlik, 40 kişi ile sınırlıdır.
* Katılım ÜCRETSİZDİR.
* Başvuruda kayıt sırası esastır.
* Çay & kahve ve atıştırmalıklar ikram edilir.
* Kontenjan sınırlı olduğu için katılımcıların KAYIT yaptırması gerekmektedir.
Tarih & Saat
17 Nisan 2018, Salı & 19:00-21:00
Kayıt
https://goo.gl/forms/zA4X69VjNbA5Njv12 adresindeki formu doldurarak kayıt yaptırabilirsiniz.
----------------------------------------------------------------
Paylaşımcı / Cengiz Çakmak
Uzun yıllardır İstanbul Üniversitesi bünyesinde akademik çalışmalarını yürütmekte olan Cengiz Çakmak; başta Herakleitos olmak üzere Sokrates-öncesi filozoflar üzerine çalışmalar yapmış, antikçağ felsefesi alanında çok sayıda makaleye imza atmış ve ülkemizde antikçağ felsefesinin özgün dilinden okunarak tartışılması konusunda öncülük etmiştir. Bunun yanısıra Çakmak, genel olarak 20.yy özel olarak ise Wittgenstein, Russell ve Frege üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü bünyesinde İlkçağ Felsefesi ve Presokratikler, Mitoloji-Politika- Edebiyat, Mimarlık ve Mühendislik Felsefesi, Biyoetik, 20. y.y. Felsefesi, Witgenstein: Felsefe Sorunları… gibi geniş bir yelpazede dersler vermektedir.