top of page
İnançlar ve Gerekçeler Üzerine
İnançlar ve Gerekçeler Üzerine

İnançlar ve Gerekçeler Üzerine

Felsefe tarihinde bilginin geleneksel tanımı “gerekçelendirilmiş doğru inanç” ifadesiyle karşılanır. Bu tanımdan hareket edildiğinde inançlarımızın doğru olup olmadığı sorunu ile gerekçelendirme sorununun yakından ilişkili olduğu ileri sürülebilir.

Saat ve Yer

23 Oca 2018 19:00 – 21:00

Opus Noesis, Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk, 34365 Şişli/İstanbul, Turkey

Etkinlik Hakkında

Felsefe tarihinde bilginin geleneksel tanımı “gerekçelendirilmiş doğru inanç” ifadesiyle karşılanır. Bu tanımdan hareket edildiğinde inançlarımızın doğru olup olmadığı sorunu ile gerekçelendirme sorununun yakından ilişkili olduğu ileri sürülebilir. Sunumda bu ilişki çerçevesinde inançlar ve gerekçeler arasındaki bağ gösterilerek din ile bilimin söz konusu sorun ekseninde beliren yaklaşımları arasındaki farklılık ortaya konulacak ve felsefi açıdan değerlendirilecektir. Bu bağlamda "Dini yargıların bilgisel düzeyde gerekçelendirmesi yapılabilir mi? Bilgi iddialarının farklı motivasyonları olabilir mi? Bilgisel gerekçelendirme ile bilgisel olmayan gerekçelendirme türleri arasındaki farkın kaynağı nedir? Din ile bilimin yargıları arasındaki kökensel fark nedir?" türünden sorulara yanıt aranacaktır.

Ayrıntılar

* Etkinlik, 40 kişi ile sınırlıdır. 

* Katılım ÜCRETSİZDİR. 

* Başvuruda kayıt sırası esastır. 

* Çay & kahve ve atıştırmalıklar ikram edilir. 

* Kontenjan sınırlı olduğu için katılımcıların KAYIT yaptırması gerekmektedir.

Tarih & Saat

23 Ocak 2018, Salı & 19:00-21:00

Kayıt

+90 212 972 22 72 & + 90 542 380 20 30 

İsim ve iletişim bilgilerinizi opus@opusnoesis.com.tr eposta adresine yazarak kayıt yaptırabilirsiniz.

 ----------------------------------------------------------------

Paylaşımcı / Kurtul Gülenç

1997 yılında girdiği Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’ndeki lisans eğitimini tamamladıktan sonra, 2005 yılında yine aynı üniversiteden yüksek lisans, 2010 yılında da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. Ulusal ve uluslararası dergilerde çeşitli makaleleri ve çevirileri yayınlandı. Gülenç’in Marksizmde Ahlak Tartışmaları: Adalet, Özgürlük, Mutluluk (Tekin Yayınları, 2016), Frankfurt Okulu (Ayrıntı Yayınları, 2015) ve Önder Kulak ile birlikte kaleme aldığı Marx’ın Halleri (Kalkedon Yayınları, 2012) ve Marx ve Sonrası (İthaki Yayınları, 2017) adlı kitaplarının yanı sıra Ahu Tunçel ile birlikte editörlüğünü yaptığı Siyaset Felsefesi Tarihi – Platon’dan Zizek’e (Doğu Batı Yayınları, 2013) ve Özlem Duva ile birlikte yayına hazırladığı Yargıya Felsefeyle Bakmak (YKY, 2016) adlı çalışmaları da bulunmaktadır. Sırasıyla Maltepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümlerinde çalışan Gülenç, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde görev yapmaktadır. Çalışma ve ilgi alanları toplum ve politika felsefesi, sosyal bilimler felsefesi, Frankfurt Okulu ve Aydınlanma felsefesidir.

Ayrıntılı Özgeçmiş: https://kurtulgulenc.com/ozgecmis/turkce/

Bu Etkinliği Paylaş

bottom of page