Yapay Zeka ve Sanatsal Üretim, Müelliflik
Makineler düşünebilir mi? Peki sanatsal üretim yapabilir mi? Şiir yazarsa ortaya çıkan sanatsal üretimin müellifi kimdir ya da nedir? Peki makine küratörlük yaparsa, nasıl bir sanat yönetimiyle karşı karşıya kalırız?
Saat ve Yer
12 Ara 2017 19:00 – 21:00
Opus Noesis, Teşvikiye, Ahmet Fetgari Sk, 34365 Şişli/İstanbul, Turkey
Etkinlik Hakkında
Makineler düşünebilir mi? Peki sanatsal üretim yapabilir mi? Şiir yazarsa ortaya çıkan sanatsal üretimin müellifi kimdir ya da nedir? Peki makine küratörlük yaparsa, nasıl bir sanat yönetimiyle karşı karşıya kalırız? Karar verme süreçlerinin makinece yapılması, sanatsal üretimleri ve küratör-sanatçı ilişkilerini nasıl etkiler? Yapay zekâ; algılama, öğrenme, düşünme, değerlendirme, akıl yürütme, çıkarımda bulunma ve karar verme, sorun çözme, iletişim kurma, gibi insana özgü bilişsel işlevseller yanında ve otonom davranış örüntüleri de geliştirebilen bir işletim sistemidir. Yapay zekâ günümüzde hukuk, eğitim, ulaşım, sağlık ve askeri alanlar gibi gündelik hayatın hemen her alanında kullanılmaktadır. Peki, insan ile makine arasında bilinç/lilik ile birlikte en çok anılan yaratıcılık konusunda makineler ya da yapay zekânın yeri ne olabilir? Şair Deniz Yılmaz ve Küratör Çoban örnekleri, yapay zeka, sanatsal üretim ve müelliflik kavramlarıyla ilgili bize ne söyler?
Bager Akbay, Deniz Yılmaz ve Çoban üzerinden yapay zekayı sanatsal üretim ve müelliflik kavramları açısından sorgulama konusu kılıyor.
AYRINTILAR
* Etkinlik, 40 kişi ile sınırlıdır.
* Katılım ÜCRETSİZDİR.
* Başvuruda kayıt sırası esastır.
* Çay & kahve ve atıştırmalıklar ikram edilir.
* Kontenjan sınırlı olduğu için katılımcıların KAYIT yaptırması gerekmektedir.
TARİH & SAAT
12 Aralık 2017, Salı 19:00-21:00
KAYIT
+90 212 972 22 72 & + 90 542 380 20 30
İsim ve eposta bilgilerinizi +90 542 380 20 30 no'lu telefona SMS ile göndererek ya da opus@opusnoesis.com.tr eposta adresine yazarak kayıt yaptırabilirsiniz.
----------------------------------------------------------------
PAYLAŞIMCI / Bager Akbay
1976, İstanbul doğumlu Bager Akbay, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı ve Linz Sanat Üniversitesi’nde Interface Cultures eğitimi aldı. Bager, İstanbul, Kara Tiyatro’da aktör ve kuklacı olarak yaptığı çalışmaların ardından 10 yıldır kendi alanında çeşitli üniversitelerde ders vermekte; yaşamını sanat ve bilim arasında deneyselci bir şekilde sürdürmektedir. Şu anda çeşitli üniversitelerde dersler vermekte, tasarım sektöründeki firmalara danışmanlık yapmakta ve İskele47 adlı atölyede sanat çalışmaları yapmaktadır.