Yönsüzleşmiş Savaşlar Üzerine
Yönsüzleşmiş Savaşlar kitabı, günümüzün yıkıcı ve hukuk kurmayan savaşlarını konu edinmektedir. Yaşadığımız çağ ne taş çağıdır ne bronz ne de demir…
Saat ve Yer
07 Mar 2019 19:00 – 21:00
Komşu Kapısı Maçka Dayanışma Derneği, Muradiye, Ömer Rüştü Paşa Cd., Beşiktaş/İstanbul, Turkey
Etkinlik Hakkında
Yönsüzleşmiş Savaşlar kitabı, günümüzün yıkıcı ve hukuk kurmayan savaşlarını konu edinmektedir. Yaşadığımız çağ ne taş çağıdır ne bronz ne de demir…Yaşadığımız çağ plastik çağdır. Her şey hızlıca şekil değiştirebilir ve toprağa yabancıdır. Böyle bir çağda savaşlar da yönsüzleşmiştir. M. Ertan Kardeş, “politik felsefenin bir sınır meselesi olarak” günümüzün yönsüzleşmiş savaşlarını tartışmaya açarak kavramaya çalışmaktadır.
Çalışma, çağdaş politik felsefenin tanınma, kriz, çatışma gibi konularını savaş kavrayışından hareketle düşünmeye davet ediyor. “Felsefe ya da politik felsefe” açısından savaşları tarihselliği bağlamında tanımak ve savaşın kendisini şiddet olarak yeniden üretme biçimlerini düşünmek kaçınılmaz durmaktadır. Kitap çağın semptomlarını Hobbes, Rousseau, Clausewitz, Hegel, Schmitt ve Aron etrafındaki çapraz okumalarla deşmekte ve yönsüzleşmiş savaşların dünyasında tüm toplumsal tasarımlarımızın yeniden düşünülmesinin zorunlu olduğunun altını çizmektedir.
Tarih & Saat
7 Mart 2019, Perşembe & 19.00-21.00
Moderatör
Tacettin Ertuğrul
Ayrıntılar
* Etkinlik, 50 kişi ile sınırlıdır.
* Katılım ÜCRETSİZDİR.
* Başvuruda kayıt sırası esastır.
* Kontenjan sınırlı olduğundan KAYIT yaptırılması gerekmektedir.
Kayıt
https://goo.gl/1hFa36 adresindeki formu doldurarak kaydınızı yapabilirsiniz.
————————–————————–————
Paylaşımcı / M. Ertan Kardeş
M. Ertan Kardeş, felsefe eğitimini Galatasaray, Paris I Panthéon-Sorbonne ve İstanbul Üniversitelerinde aldı. Araştırmalarını Walter Benjamin, Cornelius Castoriadis ve Carl Schmitt üzerine yaptı. Schmitt'le Birlikte Schmitt'e Karşı, Politik Felsefe Açısından Carl Schmitt ve Düşüncesi (İletişim Yayınevi, 2015) kitabı 2016 yılında "Uluslararası Felsefe Derneği" ödülüne layık görüldü. Dar Kapıdaki Mesih, Walter Benjamin ve Politik Felsefesi (İthaki Yayınları, 2017) başlıklı kolektif kitabı yayınlandı. Halen, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olan Kardeş, politik felsefe ve çağdaş felsefe alanlarında dersler vermektedir.